A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt nyújtott be a Kaposvári Járásbíróság Nyomozási Bírójához az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves kaposvári férfival szemben letartóztatásának elrendelése végett.

A férfit a kaposvári rendőrök négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, amelyek közül kettőt volt élettársa sérelmére követett el, azonban a másik kettő esetben állatkínzás a gyanúsítás tárgya.

A gyanúsított 2018 decemberében Kaposvár kertvárosi részén kutyáját egy dárdával leszúrta, majd egy közeli kútba dobta, legutóbb 2020 novemberében a hajnali órákban egy kaposvári állatmenhelyen vágta le egy kecske fejét és a fejet magával vitte.

A Kaposvári Járásbíróság 2020 októberében nem jogerősen a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, azonban az eljárás nyomozati szakaszában végig letartóztatásban volt terhelttel szemben a kényszerintézkedést háromszor szüntette meg, az ítélethozatalkor a férfi ismét szabadlábon volt.

Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

Címkék: kecskegyilkos, letartóztatás, ügyészség, kék hírek