Óriási felháborodást váltott ki néhány nappal ezelőtt a hír, amely tudatta: valaki kegyetlenül kivégezte a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület kecskéjét. Az akkor még ismeretlen tettes levágta az állat fejét, majd azt magához vette és elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a bejelentés után pár nappal azonosították és előállították a feltételezett tettest. A 28 éves kaposvári férfi most már összesen négy bűncselekmény gyanúsítottja. Kettőt közülük volt élettársa sérelmére követett el. Januárban mi is beszámoltunk róla, hogy a férfi brutálisan bántalmazta, majd az erdőben magára hagyta egykori párját, akivel egy félig földbe vájt, komfort nélküli helyiségben éltek.

A másik két esetben álltakínzás a gyanú. Néhány éve ugyanis a férfi egy dárdával leszúrta a saját kuytáját, most pedig kegyetlenül végzett a menhely kecskéjével. A kaposvári járási bíróság ma elrendelte a férfi letartóztatását - tudtuk meg a Kaposvári Járási Ügyészség helyettes szóvivőjétől, Dr. Mónok Andreától: "az ügyészségi indítvány lényege szerint a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá annak lehetősége is fennáll, hogy szabadlábon hagyása esetén a terhelt újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el, ezért is indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedést vele szemben. A járásbíróság nyomozási bírója a letartóztatást 30 napi időtartamra rendelte el."

A vádlottat korábbi bűncselekményei miatt a Kaposvári Járásbíróság nem jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, azonban a férfi az októberi ítélethozatalkor  - a korábbi fellebbezések miatt - ismét szabadlábon volt, így végezhetett a kecskével.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi beszámíthatóságát már eddig is vizsgálták, valószínűleg erre a mostani nyomozás alatt is sor fog kerülni.

Címkék: beszámítható, barlang, állatkínzó, kecske, gyilkos, letartóztat, kék hírek