A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekbe kezdtek.

A Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. november 5-én a városban és környékén ellenőrizték a közlekedőket. Az akció célja az agresszív, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt. A rendőrök többek között az előzési és elsőbbségadási szabályok megsértése miatt intézkedtek, de az elkövetett szabályszegések miatt az útburkolatba épített tengelysúlymérő rendszert megkerülve, a záróvonalon áthaladó tehergépjárművek vezetőit is felelősségre vonták.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások új ellenőrzési módszert is bevezettek, most már nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Drónnal a közlekedés biztonságáért Barcson is

Folytatódnak a fokozott közúti közlekedési ellenőrzések Somogy megyében. A Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. november 5-én a városban és környékén e...

 

Címkék: szabályszegés, drón, közlekedés, rendőr, kék hírek