A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 49 éves kaposvári nő ellen, aki összesen 14 sértettnek okozott kárt, akik egy része ingatlant akart vásárolni, de többen voltak olyanok, akik kölcsönüket nem kapták vissza.

Az ingatlanközvetítőként tevékenykedő vádlott korábban már többször volt elítélve hasonló csalások miatt - egyik ügyében 6 év börtönbüntetést kapott -, ezért jelentős tartozásai voltak.

A vádlott a tartozásai rendezése érdekében alapított egy ingatlanközvetítő Kft.-t, amit korábbi büntetése miatt csak édesanyja nevére tudott létrehozni, majd 2018 és 2019 év folyamán az általa, de a cég nevében közvetített ingatlanügyleteknél vételi ajánlat címén a vevők által neki átutalt összegeket nem megállapodás szerint az ingatlanok tehermentesítésére, illetve vételárrészlet eladóknak történő átadására fordította, hanem saját céljaira használta fel. A csalások során a vádlott üzelmei leplezése céljából számos okiratot (tulajdoni lap, adásvételi szerződések) is meghamisított.

a Somogy Megyei Főügyészség felvételei
a Somogy Megyei Főügyészség felvételei

A komoly meggyőző képességgel rendelkező vádlott 2019-ben az egyik sértettet három ingatlannal csapta be, tőle összesen 37,2 millió forintot csalt ki, de előfordult olyan is, hogy a nő ugyanazt az ingatlant „adta el” többször, az egyik befektetési céllal lakást vásárló sértettnek pedig még fiktív bérlőt is szerzett, akinek a nevében - a sértett meggyőzése érdekében - a kauciót is kifizette.

Azok az ismerősök sem jártak jól, akik bízva benne kölcsönt adtak neki, mivel az adósságspirálba került vádlottnak nem volt sem szándéka, sem lehetősége a törlesztésre. A csalássorozat eredményeként a vádlott összesen 130 millió forint kárt okozott, melyből 12 millió forint térült meg.

A letartóztatásban lévő, korábbi büntetései miatt visszaeső vádlottal szemben az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés és tárgyalásról lemondás esetére 8 év börtönbüntetést, 9 év közügyektől eltiltást, valamint az ingatlanforgalmazói tevékenységtől végleges hatályú eltiltást indítványozott. 

Címkék: ingatlan, csal, millió, kék hírek