A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat egy 42 éves nővel szemben, aki Kaposvár közelében háromszor is indokolatlanul fékezett a sértett autója előtt, azonban az utolsó alkalommal a sértett az összeütközés elkerülése miatti fékezésénél kocsijával kisodródott azt úttestről és tetejére borulva állt meg.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2020 januárjában a délutáni órákban Kaposvárról vezetett hazafelé, amikor még a lakott terület végét jelző tábla előtt beérte a sértett autóját, aki betartotta az útszakaszon érvényben lévő 30 km/óra sebességkorlátozást, így a vádlott is lassabb haladásra kényszerült.

Kaposvárt elhagyva a nő megelőzte a már gyorsuló és továbbra is szabályosan közlekedő sértetti járművet, de azért, hogy korábbi lassú közlekedése miatt a sértettet megleckéztesse, hirtelen – forgalmi ok nélkül – gépkocsiját a sértett autója előtt lefékezte.

A vádlottnak egy fékezés nem volt elég, a „büntetőfékezést” kis ráhagyásokkal még kétszer megismételte. A sértett a harmadik alkalommal azonban nem tudta az intenzíven fékezett járművét az úttesten tartani, onnan lesodródott és az út melletti füves területen eredeti haladási irányával ellentétesen borult a tetejére.

A balesetről a sértett mögött közlekedő autós tett bejelentést, a nő a helyszínen nem állt meg, a 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett sértettnek segítséget nem nyújtott. Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.

Címkék: büntetőfékezés, ügyészség, vádemelés, kék hírek