A Kaposvári Járási Ügyészség magánlaksértés és rongálás miatt emelt vádat azzal a 47 éves férfival szemben, aki úgy állt bosszút volt élettársán, hogy betört a házába és elégette a dolgait.

A vádlott és élettársa 2020 augusztusában szakítottak, melyet azonban a vádlott nem tudott elfogadni. A férfi a szakításuk másnapján megjelent az asszony Kaposvár környéki lakóhelyén azért, hogy rávegye az asszonyt kapcsolatuk folytatására, akit azonban nem talált otthon. Ekkor a férfi telefonon beszélt a nővel, aki elutasította a vádlott kérését.

Ettől a férfi indulatba jött, és az utcafronti drótkerítést megbontva bement az ingatlanra, majd a lakóház bejárati ajtaját is felfeszítette. A vádlott azért, hogy szakításuk miatt bosszút álljon volt élettársán, a nő használati tárgyait - így márkás pólóit és cipőit, de még a hajszárítóját, a konyhai robotgépét és két kerékpárját is - kihordta az udvarra, ahol elégette azokat.

A vádlott ezután - azért, hogy bosszúját teljessé tegye - megrongálta a nő díszvirágjait, illetve a veteményesben lévő növényeket is kivágta.

A vádlott magatartására felfigyeltek a közelben lakók is, akik felszólították a férfit a tűz eloltására, melynek eleget tett. A vádlott a bűncselekménnyel összesen 140 ezer forint kárt okozott a nőnek.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

(fotó: Somogy Megyei Főügyészség)

Címkék: eléget, szakít, bosszú, élettárs, kék hírek