A péntek és a vasárnap mozgalmasabban telt, a szombat viszont nyugodtan alakult a Somogy megyei katasztrófavédők számára. Kidőlt házfalhoz, közúti balesethez és fadőléshez is vonultak a tűzoltók. Ez időszak során csupán egy téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken megdőlt egy hatvan négyzetméter alapterületű, vályog falazatú családi ház hátsó fala Inkén. A böhönyei önkormányzati tűzoltók megtámasztották a falat a további omlás elkerülése érdekében, majd kordonszalaggal körbevonták az érintett területet. Az épületben lakók elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Személygépkocsi motortere füstölt péntek délelőtt Marcaliban. A város hivatásos tűzoltói fékezték meg a tűz továbbterjedését és hűtötték vissza a Rákóczi utcában parkoló autó motorterét.

Teherautók karamboloztak a 6-os főúton, Barcs és Darány között. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba hajtott. A barcsi hivatásos tűzoltók védősugár mellett áramtalanították a gépjárműveket, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A teherautók rakományt nem szállítottak, senki sem sérült meg a balesetben.

Szombat délután üzemanyag folyt egy kamion tankjából az M7-es autópálya balatonszemesi szakaszán. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók a tankon lévő lyukat betapasztották, majd megakadályozták, hogy az üzemanyag a csatornába kerüljön.

Vasárnap Mezőcsokonyán égett a kerti hulladék, Kadarkúton pedig az összehordott faágak és ruhák lángoltak. Előbbi helyszínen a kaposvári hivatásos tűzoltók, míg utóbbi esetben a kadarkúti önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet.

Egy körülbelül nyolc méter magas fa kidőlt és teljesen elzárta az utat a forgalom elől vasárnap este, Kaposvár külterületén. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motorfűrésszel és kéziszerszámokkal rövid időn belül feldarabolták és eltávolították a fát.

Fotó: Marcali HTP, Barcs HTP, Kadarkút ÖTP

Címkék: hétvége, tűzoltóság, tűz, somogy megye, kék hírek