A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége több ügyben is vádat emelt az ellen a büntetett előéletű 46 éves férfival szemben, aki szexuális tartalmú fényképeket is megosztott az élettársáról, valamint hamis ukrán jogosítvánnyal próbált meg Horvátországba utazni.

A vádlott még 2018 nyarán összeveszett az élettársával, ezért bosszúból a nő adataival egy álprofilt hozott létre az egyik közösségi oldalon. Erre a profilra a férfi több olyan fényképet töltött fel, ahol az élettársa szexuális cselekmény végzése közben volt látható, illetve ezeket a képeket a közösségi oldal levelezőrendszerén nő hozzátartozóinak és ismerőseinek is továbbította. A férfit a Barcsi Járásbíróság tíz hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztette.

A vádlott jogosítványát ittas járművezetés miatt évekkel ezelőtt bevonták, ezért 2020 februárjában a vezetési jogosultságának igazolása céljából egy saját adatait tartalmazó, hamis ukrán vezetői engedélyt adott át, amikor a barcsi határátkelőnél kilépésre jelentkezett.

Az ellenőrzést végző határrendész észlelte a jogosítvány hamisságát, ezért a férfit őrizetbe vették, majd az ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyorsított eljárásban a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit emiatt jogerősen nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte.

(fotó: Somogy Megyei Főügyészség)

Címkék: álprofil, szexuális, közösségi oldal, élettárs, bosszú, hamis, jogosítvány, kék hírek