A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az 53 éves nagyatádi férfival szemben, aki egy vita során csontozókéssel szúrta hátba lakótársát.

A vádlott 6 éve fogadta be nagyatádi otthonába a sértettet. A két férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, ezért több alkalommal alakult ki közöttük tettlegességig fajuló szóváltás, ami alkalmanként rendőri intézkedést is vont maga után.

A sértett 2020 májusában egyik ismerőse lakásában italozott, és ott is töltötte az éjszakát, ezt a vádlott nehezményezte. Miután a sértett visszament a vádlott házába, heves szóváltás alakult ki közöttük.

A vita hevében a sértett pofon ütötte a vádlottat, majd elfordult tőle. Ekkor az ittas és feldúlt állapotban lévő vádlott egy 15 cm pengehosszúságú csontozókést vett magához, és azzal a sértettet hátba szúrta, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A mentőket a sértett egyik ismerőse értesítette.

A sértettnek a bántalmazás következtében könnyű sérülése keletkezett, azonban az eszközként használt késre, a támadott testtájékra és a szúrás erejére tekintettel csak a véletlenen múlt, hogy a szúrás létfontosságú szervet nem ért el. A nagyatádi rendőrök a vádlottat még a támadás napján elfogták és őrizetbe vették, míg az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a büntetett előéletű és a nyomozás során letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(fotó: Somogy Megyei Főügyészség)

Címkék: lakótárs, késel, életveszélyes, részeg, verekedés, kék hírek