Tizenhét alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén, ebből négy esetben téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Összességében hat tűznél és hét műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltók beavatkozásra.

Péntek délután egy körülbelül nyolc méter magas fűzfa két méteres ága lehasadt, veszélyeztetve a gyalogos forgalmat, Siófokon a Kandó Kálmán utcában. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a faágat és megszüntették a veszélyt.

Szombaton árokba hajtott és felborult egy gépjármű Barcs külterületén. A város hivatásos tűzoltói csörlő segítségével a kerekeire állították, majd áramtalanították az autót. A járműben összesen hárman utaztak, mindhárman megsérültek a balesetben. Egy öt köbméteres konténerben égett a hulladék szombat este, Kaposváron a Csillag utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Vasárnap reggel egy kidőlt fa zárta el teljesen az utat a középrigóci vasútállomás felé közlekedők elől. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel feldarabolták és eltávolították a fát.

Lesodródott az úttestről és egy hídfőnek csapódott egy autó vasárnap este Andocson. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki az ütközés következtében kirepült a járműből. A tabi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, valamint segítettek a mentőknek a súlyosan sérült gépkocsivezetőt a mentőautóba helyezni.


Fotó: Barcs HTP, Tab ÖTPFotó: Barcs HTP, Tab ÖTPFotó: Barcs HTP, Tab ÖTPFotó: Barcs HTP, Tab ÖTPFotó: Barcs HTP, Tab ÖTPFotó: Barcs HTP, Tab ÖTPFotó: Barcs HTP, Tab ÖTP
Fotó: Barcs HTP, Tab ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: katasztrófavédelem, hétvége, somogy megye, kék hírek