A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azokkal a sárbogárdi élettársakkal szemben, akik kihasználva a sértettek jóhiszeműségét fizetés nélkül vitték el állataikat, majd úgy szereztek maguknak készpénzt, hogy a marhákat vágóhídon értékesítették.

A vádirat szerint a vádlottak sárbogárdi otthonukban szarvasmarhák tartásával, felvásárlásával és eladásával foglalkoztak, e tevékenység kapcsán ismerkedtek meg az egyik sértettel, akitől 2017 áprilisában a férfi hamis nevet használva négy borjút vásárolt.

A vádlottaknak 2017. év második felében anyagi nehézségei támadtak, ezért elhatározták, hogy a korábbról ismert állattartó további eladásra szánt állatainak ellenérték nélküli megszerzésével jutnak bevételhez.

A férfi ismét megkereste a sértettet és tőle 15 növendék szarvasmarhát vett át az élettársa által aláírt felvásárlási jegyeken azzal, hogy a 3,5 millió forint vételárat a szállítástól számítva hatvan napon belül átutalják. A sértett megbízott a vádlottban, mivel korábbi üzletkötésüknél szerződés szerint teljesített, ezért a saját és a nála tartott, de más tulajdonában lévő állatok vételárának rendezéséhez elfogadta (elfogadták) a halasztott fizetést.

A vádlottak azonban a borjúk ellenértékét több hét hitegetés után sem fizették ki a sértetteknek, hanem az állatokat vágóhídra adták el és az értük kapott pénzt saját céljaikra fordították.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában mindkét vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: vételár, vágóhíd, szarvasmarha, élettárs, csal, kék hírek