A Marcali Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó folytatólagosan elkövetett csalások miatt emelt vádat azzal a 31 éves holland férfival és 23 éves magyar élettársával szemben, akik több millió forintot csaltak ki német sértettektől magyarországi ingatlanok megvételének ígéretével.

A holland férfi 2017 évtől kezdődően végrehajtás alatt álló magyar ingatlanokat kínált megvételre egy német internetes portálon. A vádlott hirdetésére két német sértett jelentkezett, akik egy Lengyeltótiban található ingatlant szerettek volna megvenni, ezért a kialkudott közel 3 millió forintos vételárat átutalták a férfi magyar élettársának bankszámlájára. A nő ekkor ugyan formálisan regisztrált az árverésen, de az ingatlanra nem licitáltak, annak megszerzése érdekében egyik vádlott sem tett semmit, és ez nem is állt szándékukban.

A holland férfi ezután egy Somogyszentpálon és Balatonmáriafürdőn található ingatlant ajánlott megvételre a sértetteknek, akik emiatt további 2 millió forintot utaltak át a vádlottnak. A vádlott azonban a pénzt saját megélhetésükre fordította, így a sértetteknek összesen 5 millió forint kárt okozott.

A vádlott ezt követően egy másik német férfit is tévedésbe ejtett, akinek részletvételre ajánlott fel egy somogydöröcskei ingatlant. A sértett ki is fizetett közel 2 millió forintot, azonban a vádlott különböző indokokra hivatkozva azt állította, hogy az adásvétel meghiúsult. A férfi ezután egy olyan gamási ingatlan megvásárlására vett át 650 ezer forintot, amit a tulajdonosok nem is akartak értékesíteni, majd egy koppányszántói lakóházra is kifizettetett majd 1 millió forintot sértettel, akinek ilyen módon 3,5 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a holland férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg élettársával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: ingatlan, millió, csal, kék hírek