A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat két kaposvári fiatallal szemben, akik három gépkocsi ablakát törték be és lopták el az utastérben hagyott értékeket.

A vádirat szerint a 15 és 20 éves elkövetők 2020 márciusának végén és áprilisának elején Kaposváron, az utcán leállított olyan gépkocsikat kerestek, amelyek ablakainak betörésével az autókban lévő értékes tárgyakat tulajdoníthatnak el. A fiatalkorú vádlottal szemben egyébként az elkövetés idején bírósági szakban lopások miatt büntető eljárás volt folyamatban, ahol próbára bocsátották.

A vádlottak mindhárom esetben ugyanazzal a módszerrel követték el a bűncselekményeket, egy közelben talált kővel bedobták a kocsik ablakait, majd a megszerzett értékekkel a helyszínekről futva elmenekültek. Az autók utasteréből a fiatal fiúk egyebek mellett laptopot, arany ékszereket és szeszes italt vittek el megközelítőleg 140.000 forint összegben.

A kaposvári rendőrök a harmadik gépkocsifeltörést – amit jó minőségű kamerafelvétel is rögzített - követően azonosították az elkövetőket és hallgatták ki őket gyanúsítottként.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott.

Címkék: feltör, fiatal, kamera, lop, autó, tolvaj, kék hírek