A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 40 éves kaposvári férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktus során előbb a közlekedési szabályokat megszegve veszélyeztetett, majd bántalmazott egy kerékpárost.

A vádlott 2020 júniusában a Deseda felé autózott, amikor felfigyelt a kiépített kerékpárút ellenére az autóúton előtte tekerő sértettre, akire rádudált, majd gépkocsiját a sértett elé kormányozta, és testi épségét közvetlenül veszélyeztetve „büntetőfékezéssel” megállásra kényszerítette.

A vádlott ezután kiszállt a gépkocsijából, majd szitkozódva felelősségre vonta a sértettet, hogy miért nem a kerékpárúton halad. A felek között indulatos szóváltás alakult ki, melynek során a sértett tartva a férfitől, a kerékpárját maga elé tolta, amit a vádlott kirántott a kezéből és az árokba dobott. A vádlott ezután folyamatos ökölütésekkel támadta a sértettet, aki egy ideig ki tudott térni előle, a dulakodás során azonban a földre került, és két ütés is eltalálta az arcát.

A vádlott cselekményét az arra haladó autósok is látták, akik igyekeztek megfékezni a férfit, illetve értesítették a kaposvári rendőröket. A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos, többek között az arccsont törésével járó sérülése keletkezett.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: arccsont, vádlott, kerékpár, bringa, ügyészség, verekedés, kék hírek