A Marcali Járásbíróság egy 58 éves gadányi férfi felelősségét állapította meg kiskorú veszélyeztetése, testi sértés és hamis magánokirat felhasználása miatt. A bíróság a vádlottal szemben 6 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki, továbbá elrendelte a vele szemben korábban kiszabott 1 év 2 hónap, 10 hónap továbbá 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetések végrehajtását.

A vádlottnak 2009-ben gyermeke született. A kiskorú sértettel óvodás korában már számos magatartási probléma merült fel, trágár, szexuális tartalmú kijelentéseket tett, a vádlott azonban nem működött közre az óvodával a helyzet megoldása érdekében. A gyerek 2016-tól iskolás lett, ettől kezdve magatartási problémái súlyosodtak: saját, társai és tanárai testi épségét veszélyeztette, másokat szidalmazott, írni, olvasni nem tanult meg.

A fiatal gyakran mosdatlanul járt iskolába, a vádlott vele otthonukban trágárul, kiabálva beszélt; a kiskorú az így tanult szóhasználatot alkalmazta a pedagógusokkal szemben. Ráadásul a férfi a kiskorút tettleg bántalmazta, bukósisak nélkül szállította motorkerékpárján, vele együtt pornófilmet nézett, és beszámolt neki az élettársával folytatott nemi életéről. A gyermekjóléti szakemberek segítségét a vádlott nem fogadta el, így magatartása következményeként a sértettet nevelésbe vették.

A vádlottnak 2017-ben újabb gyermeke született, akit élettársa korábbi kapcsolatából született kiskorú gyermekével együtt saját háztartásában nevelt. A vádlott mind a gyermekeket, mind jelenlétükben élettársát több alkalommal bántalmazta, a sértettek higiéniájáról és ruházatáról nem gondoskodott.

A vádlott – aki jelenleg is 5 éves fegyházbüntetését tölti testi sértés bűntettének kísérlete miatt - erőszakos többszörös visszaesőként követte el a cselekményeket: korábban 9 alkalommal vonták felelősségre különböző bűncselekmények miatt. Az elsőfokú bíróság ítéletét a Kaposvári Törvényszék helybenhagyta, így az 2020. szeptember 28-án jogerőre emelkedett.

Címkék: mintaapa, ítélet, ügyészség, kék hírek