A Kaposvári Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 21 éves kaposvári férfit, aki más autóhoz tartozó rendszámot szerelt fel az általa épített versenyutóra azért, hogy azt közúton is kipróbálhassa.

A fiatal férfi szabadidejében autóversenyzéssel és autószereléssel is foglalkozik, azonban az általa összeszerelt gépjárművel az utcán nem közlekedhetett volna, hiszen az forgalmi engedéllyel, rendszámmal és kötelező biztosítással sem rendelkezett.

Azért, hogy a lebukást elkerülje, a férfi az autójára 2020 augusztusában egy évek óta lejárt külföldi rendszámot szerelt fel, a próbaúton azonban felfigyeltek rá a rendőrök, akiket meglátva hirtelen tolatni kezdett, mellyel magára vonta a figyelmet.

A járőrök végül intézkedés alá vonták a sofőrt, aki a bűncselekmény elkövetését már a helyszínen beismerte.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020. szeptember 3-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését megbánó vádlott bűnösségét, akit egy év hat hónapra próbára bocsátott. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

Címkék: versenyautó, autószerelő, rendszám, verseny, kék hírek