A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt tett annak a rablás bűntettének kísérletével gyanúsított 30 éves férfinak a letartóztatására, aki egy idős asszonyt próbált meg kirabolni Kaposváron.

A megalapozott gyanú szerint az idős, gyalogosan közlekedő sértett zöld jelzésre várt az egyik kaposvári áruházhoz közeli járdaszigeten, amikor a gyanúsított mögé lépett, és megpróbálta a kezéből kitépni a kézitáskáját. Az asszony azonban nem engedte el annak pántját, ezért a gyanúsított a földre rántotta, és egy ideig a táskával együtt vonszolta a földön, azonban amikor a cselekményre a járókelők is felfigyeltek, elmenekült a helyszínről.

A sértett ezután besietett az áruházba, ahol kérésére a biztonsági őrök visszatartották a szintén az áruházba igyekvő gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig, akik a helyszínen elfogták és őrizetbe vették a férfit. A gyanúsítottnak egyébként a bűncselekmény idején hatósági házi karanténban kellett volna lennie, mivel nemrég tért haza külföldről.

A Kaposvári Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója a részben távmeghallgatás keretében megtartott szombati ülésén az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Címkék: rabol, idős, letartóztat, erőszak, kék hírek