A hétvége folyamán összesen 22 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében, ebből öt jelzés tévesnek bizonyult. Döntően közlekedési balesetek és szabadtéri tüzek határozták meg az elmúlt három nap tűzoltói beavatkozásait.

Pénteken karambolozott két személygépkocsi az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Zamárdi térségében. A balesetnél a siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, akik áramtalanították az egyik járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autókban hárman utaztak, egy utas könnyebben megsérült.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Körülbelül harminc négyzetméteren égett a fahulladék és az aljnövényzet Balatonendréden, pénteken a délutáni órákban. A siófoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat és megakadályozták, hogy a tűz a közelben lévő kukoricatáblára átterjedjen.

Szombaton egy csaknem tizenöt méter magas fa dőlt a bicikli útra Barcson, elzárva az utat a kerékpárosok elől. A helyi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel, rövid idő alatt feldarabolták a kidőlt fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Törökkoppány külterületén, egy hektáron égett a tarló, a tűz veszélyt jelentett a közeli lakóházakra is. A tabi önkormányzati és a törökkoppányi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal még időben akadályozták meg a lángok továbbterjedését és oltották el a tüzet.

Frontálisan összeütközött két gépjármű Kelevíz térségében, a 68-as főút Vörösmarty utcai szakaszán, szombat kora délután. Az egyik jármű elfoglalta a fél útpályát. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, valamint kiemeltek egy utast az egyik kocsiból. Két embert a mentők kórházba szállítottak.

A vasárnap reggeli órákban, egy Ádándhoz közeli tanyán istállótrágya izzott és füstölt. A siófoki hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, közben pedig egy munkagép megbontotta a rakatot, hogy az egység hozzáférjen a még izzó részekhez.

Címkék: hétvége, kék hírek, riasztás, baleset, tűz, Somogy