A Kaposvári Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt gyorsított eljárásban, az elkövetéstől számított 72 órán belül őrizetbe vétele alatt állította bíróság elé múlt héten azt az 52 éves férfit, aki számos korábbi bűncselekménye után ismét lopott Kaposváron.

Az erősen ittas állapotban lévő, legutóbbi börtönbüntetéséből alig 5 hónapja szabadult vádlott 2020 szeptemberében az esti órákban Kaposváron, a Cseri városrész egyik vízelvezető árkában aludt, amikor az ottlakók felkeltették. A vádlott ekkor elhatározta, hogy üres kézzel nem hagyja el a környéket, ezért bemászott az egyik ház kertjébe, ahol leszedett 7 db. paprikát és azt egy lomtalanítás során szerzett párnahuzatba rejtette.

A vádlottat korábban magához térítő, figyelmes szomszédok azonban látták, ahogy bemászik a sértett kertjébe, ezért értesítették a rendőrséget, majd a veteményesben rejtőző férfit visszatartották. A kaposvári nyomozók a férfit a helyszínen elfogták és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020. szeptember 18-án megtartott tárgyaláson a korábbi vagyon elleni bűncselekményei miatt többszörös és egyben különös visszaesőnek minősülő férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben 70 nap elzárást szabott ki. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem enyhítésért fellebbezett.

Címkék: elzárás, veteményes, paprika, részeg, lop, tolvaj, kék hírek