Egy ádándi édesanya azzal a kéréssel kereste meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy az egyik - autizmussal élő - gyermeke nagyon szereti a rendőröket, hősként tekint rájuk, és régi álma, hogy közelebbről megismerkedjen a munkájukkal.

A 17 éves fiú kívánsága szerdán teljesült, amikor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi referense rendőrautóval szállította a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a balesetmegelőzési- és a bűnmegelőzési előadók fogadták őt és édesanyját.

A lelkes gyerek álmát a kollégák örömmel teljesítették. Milán kérésének megfelelően megmutatták neki a rendőrség épületét, kipróbálhatta a nyomrögzítést, magára ölthetett egy lövedékálló mellényt és bevetési sisakot is. Ezt követően megtekinthette a rendőrségi járműveket, többek között a Készenléti Rendőrség helikopterét és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyik szolgálati kisgéphajóját, mellyel utazhatott is.

A rendőrök a búcsúzáskor ajándékkal is kedveskedtek a fiatalnak, aki életre szóló élményekkel, boldogan távozott édesanyjával.


Fotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.hu
Fotó: police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: élmény, fiú, rendőrség, kék hírek