A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a két nővel szemben, akik pénzszerzés érdekében bántalmazták és fenyegették a sértettet egy siófoki áruház előtt.

Az 59 és 60 éves elkövetők idén áprilisban odaléptek a padon ülő, általuk korábbról ismert, vékony testalkatú férfihoz, akit életveszélyesen megfenyegettek, több alkalommal megütöttek, majd felszólítottak arra, hogy adja át a nála lévő készpénzt. Miután a sértett tagadta, hogy készpénz lenne nála, a fiatalabb nő egy hirtelen mozdulattal kivett három pár új zoknit a bevásárlótáskájából.

null

A megrémült férfi ezt követően odaadta támadóinak a zsebében lévő aprópénzt, akik azonban nem elégedtek meg ennyivel, nagyobb címletű papírpénzt követeltek, és annak megszerzése céljából átkutatták a sértett ruházatát. Az elkövetők végül kisebb összegű készpénzt és három pár zoknit zsákmányoltak, majd a helyszínről sietősen távoztak.

A siófoki rendőrök a közterületi biztonsági kamerák segítségével azonosítani tudták az elkövetőket, akiket őrizetbe vettek, majd a Siófoki Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte letartóztatásukat. Az ügyészség a letartóztatásban lévő nőkkel szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: ügyészség, rablás, siófok, kék hírek