A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt 33 éves férfit, aki biztonsági őrként bántalmazta az egyik vendéget Siófokon.

A garázdaság miatt már korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfi 2020 júliusában biztonsági őrként dolgozott az egyik siófoki szórakozóhelyen, amikor az egyik éjszaka egymással dulakodó vendégekre lett figyelmes.

A vádlott ekkor ahelyett, hogy jogszerűen megfékezte volna őket, odament az egyik érintetthez, akit mindenféle előzetes felszólítás nélkül ököllel hátulról fejen ütött, majd megpróbálta elhúzni a rendbontás többi résztvevőjétől. A vádlott azonban ezután sem hagyott fel az ellenállást nem tanúsító és a dulakodást abbahagyó sértett bántalmazásával, akit még négy alkalommal ököllel megütött, melynek következtében a sértett arczúzódást szenvedett, és részben az egyik foga is letörött.

A Siófoki Járásbíróság a 2020. szeptember 7. napján megtartott tárgyalásán a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a - bűncselekményt egyébként beismerő - férfit, akivel szemben 60 nap elzárást szabott ki. Az ítélet a védelmi fellebbezés miatt nem emelkedett jogerőre.

Címkék: felfüggesztett, biztonsági őr, garázda, ököl, verekedés, Siófok, Balaton, kék hírek