Somogy megyében több helyszínre is riasztották a tűzoltókat, miután a hétfő este érkező vihar több vezetékben kárt okozott, valamint a letört faágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat.

Lengyeltóti Rákóczi utcájában a vihar következtében egy húszméteres hársfa törzse kettérepedt és a mellette lévő fára dőlt. A sérült fa veszélyt jelentett egy lakóingatlanra is. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt.

Ritkán tapasztalt fényjelenség kísérte hétfő este azt a káresetet, ahol egy fa ága lehasadt és leszakította a vasúti felsővezetéket, Kaposváron. A kigyulladt fa veszélyeztette a közúti és vasúti forgalmat is. A szakemberek kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a kaposvári hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motorfűrésszel eltávolították a fát.

Gyökerestől csavart ki a szél egy fát Kaposváron, a Tallián Gyula közben. A kidőlt fa egy vezetéket szakított el és egy utcában parkoló autóra dőlt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kedd hajnalban egy körülbelül hat méter magas akácfa dőlt az útra, Marcaliban. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eltávolították a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Egy huszonöt méter magas gesztenyefa egyik nagy méretű ágát szakította le a viharos erejű szél kedd reggel Kéthelyen, amely veszélyeztette a gyalogosforgalmat. A marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók megszüntették a veszélyeztetést.


Fotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: vihar, katasztrófavédelem, somogy megye, kék hírek