Szerdán, 5 óra magasságában az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonvilágos térségében három személygépkocsi ütközött össze. A helyszíni szemle adatai alapján túlhaladt eredeti útvonalának lehajtóján az a 62 éves balatonendrédi lakos, aki járművét a leállósávon hátramenetbe kapcsolva próbálta meg korrigálni a tévesztést.

A manőver során az autót részben a külső forgalmi sávba kormányozta, amit a mögötte szabályosan, de gyorsforgalmi utakat jellemző nagy sebességgel közlekedő két autóvezető is későn észlelt, így már nem tudták elkerülni az ütközést.

A tiltott manőver ez esetben súlyosabb tragédia nélkül, de így is hat személy sérülését okozva végződött.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a következőre hívja fel az autópályán haladók figyelmét:

  • Soha ne forduljon meg, vagy tolasson vissza az autópályán, autóúton! A hazai gyorsforgalmi utakon sűrűn találhatóak különszintű csomópontok, melyeken keresztül biztonságosan lehajthat és megfordulhat. Ha pihenőhelyet, vagy leállóöblöt talál, álljon meg, és ha teheti, tekintse át a lehetséges útvonalakat a tévesztés javítására.
  • Figyelje a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat, hogy újratervezhesse útvonalát!
  • Ha hírt kap arról, hogy Önhöz közel a forgalommal szemben halad egy jármű, őrizze meg a nyugalmát és csökkentse a sebességét! Növelje a követési távolságot a saját és az Ön előtt haladó autó közt, majd soroljon be a külső sávba és ne kezdjen előzésbe!
  • Ha lehet, várakozzon a legközelebbi benzinkútnál vagy pihenőhelynél, amíg elmúlik a veszély!

Címkék: tolatás, baleset, kék hírek