A Siófoki Járási Ügyészség vádiratával egyezően kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt mondta ki bűnösnek a Siófoki Járásbíróság az előkészítő ülést követő, még aznap megtartott tárgyaláson a 26 éves büntetett előéletű férfit és 3 év 7 hónap börtönbüntetést szabott ki vele szemben.

A letartóztatásban lévő vádlott 2018-tól 2019 júliusáig új pszichoaktív anyagot, ún. biofüvet szerzett be abból a célból, hogy azt Siófokon eladja, illetve elfogyassza.

A férfi vevőivel telefonon tartotta a kapcsolatot, akik előre egyeztetett kódszót használtak a rendelések leadása során.

A vádlott az értékesítésre szánt anyagot kiporciózta, becsomagolta, majd a már elkészített adagokat és az elosztáshoz használt eszközöket Siófokon, egy vasúti töltésen és a mellette lévő nádasban rejtette el.

2019 július 25-én a férfit rejtekhelye közelében rendőri ellenőrzés alá vonták, amely során a gépkocsiból steril fecskendők, tűk és több, mint 1 millió forint készpénz került elő, majd a nádasban és a töltésnél új pszichoaktív anyagot tartalmazó porokat, 150 db kisméretű műanyag tasakot, digitális mérleget és a biofű készítéséhez szükséges orvosi szereket találtak a rendőrök.

A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A járásbíróság osztva az ügyészségi álláspontot a férfi letartóztatását fenntartotta a másodfokú eljárás befejezésééig.

Címkék: biofű, nádas, díler, drog, kábítószer, börtön, Balaton, kék hírek