Az ügy adatai alapján a hétvégén érkezett bejelentés a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A segélykérő a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy ittas állapotban feküdt le a padra aludni az egyik belvárosi parkban, majd ébredését követően észrevette, hogy készpénze és mobiltelefonja is eltűnt a táskájából.

Az eljárás során egy 50 éves marcali és egy 51 éves siófoki férfi került a hatóság látókörébe. A nyomozók a bűncselekmény feltételezett elkövetőjénél, elszámoltatása során az ellopott készpénz több mint felét megtalálták. B. Lászlót kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - őrizetbe vétele mellett - előterjesztés tettek letartóztatása indítványozására.

A nyomozás alatt beszerzett további adatok alapján B. László a mobiltelefont egy 51 éves siófoki lakosnak adta át, aki ugyan tudta, hogy a telefon lopott, mégis túladott rajta. A rendőrök T. Gábort orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben szabadlábon hagyása mellett folyik az eljárás.

Címkék: kifosztás, rendőrség, siófok, kék hírek