Mozgalmas napokon vannak túl a Somogy megyei tűzoltók, hiszen az elmúlt négy napon összesen 37 esetben riasztották őket. Többek között közlekedései balesetek, faeltávolítások, szabadtéri-és gépjárműtüzek miatt volt szükség az egységek beavatkozására. A hosszú hétvégén kilenc téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Csütörtökön lesodródott az útról és árokba hajtott egy utánfutót vontató személygépkocsi Törökkoppány határában. Segesden, a délelőtti órákban egy permetező gép borult az oldalára. A tartályában lévő gyomirtószer-oldat az út menti árokba folyt.

Péntek délután egymásba rohant két személyautó Balatonbogláron, a Klapka utca és a Gyep utca kereszteződésében. Az ütközés következtében az út menti korlát elmei közé szorult az egyik autó, amelyet az egység kéziszerszámokkal kiszabadított. Az autók utasai közül egy személy sérült meg a balesetben. Nem sokkal később szintén összeütközött két személyautó Somogyfajszon. A ütközés következtében az egyik jármű az árokba csapódott. A balesetben az egyik utas könnyebben megsérült.

Baleset történt péntek délután Vízvár belterületén is. A Dózsa György utcában a vasúti átjáró sorompójának, majd egy korlátnak ütközött egy autó. Szombaton két gépkocsi karambolozott Fonyódon. Az ütközés következtében az egyik autó árokba hajtott, a másik a kereszteződésben állt meg. Csak a sofőrök sérültek meg.

Lábodon, az Ady Endre utcában egy körülbelül húsz méter magas fa veszélyesen megdőlt és az egyik ága lehasadt, szombat délután. A nagyatádi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók magasból mentő segítségével, motorfűrésszel ledarabolták, majd eltávolították a fát.

Siófokon egy autó motor- és utastere égett szombat este. Vasárnap délelőtt egy személygépkocsi gyulladt ki Kaposvár külterületén, Fészerlak puszta térségében. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket.


Fotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTP
Fotó: Somogy MKI, Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: hosszú hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek, somogy megye