Állami és miniszteri elismeréseket, kitüntetéseket adott át dr. Pintér Sándor belügyminiszter Államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a rendvédelmi szervek kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársainak, és a tárcával együttműködő szervek, szervezetek, illetve önkormányzatok vezetőinek, kollégáinak augusztus 18-án a Belügyminisztériumban - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A katasztrófavédelem harmincöt munkatársa részesült elismerésben.
Az új koronavírus-járvány miatt a március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a rendőr- és tűzoltónap alkalmából adományozott kitüntetéseket is ezen az ünnepségen adták át.

Fotó: Kormány.hu
Fotó: Kormány.hu

Kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül két somogyi tűzoltó kapta meg a Bátorságért Érdemjelet. A belügyminiszter Mészáros István Csaba c. tűzoltó főtörzsőrmesternek és Szanka Gábor tűzoltó őrmesternek adományozott díjat. A Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltói, egy gázpalack berobbanása miatt égő siófoki lakóépületből kivitték a nagy lánggal égő palackot, megelőzve ezzel egy újabb robbanást, mely az épület szerkezetében komoly károkat okozott volna.

Címkék: belügyminisztérium, Tűzoltó, kitüntetés, elismerés, Somogy, Siófok, kék hírek