Pénteken, két nagyméretű fa dőlt az útra Gyótapuszta közelében, amelyek akadályozták a forgalmat. A marcali hivatásos tűzoltók motorfűrésszel feldarabolták, majd eltávolították a fákat.

Szombaton, körülbelül fél hektáron égett az aljnövényzet Ádándon, a Halastó utcában. A tűz átterjedt a szomszédos erdősávra is. A siófoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

Egy körülbelül húsz méter magas fa kettétört szombaton Jutában, egy családi ház udvarán. A kaposvári hivatásos tűzoltók magasból mentőről motorfűrésszel csaknem egy óra alatt tudták ledarabolni a fát és megszüntetni a veszélyeztetést.

Vasárnap hajnalban egy személyautó fának ütközött és egy kerítésnek csapódott, Fonyódon. Az autóban csak a sofőr utazott, aki saját erejéből ki tudott szállni a gépjárműből. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet és kivágták az ütközés következtében megsérült fát.

Karambolozott két személyautó Balatonbogláron, a Klapka utcában vasárnap délután. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt.

Címkék: hétvége, riasztás, tűz, baleset, Somogy, kék hírek