Kerékpárosokat e

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át - írják a somogyi rendőrök.

Az utóbbi években a kerékpáros közlekedés Somogyban is a figyelem középpontjába került. A sok pozitívum mellett azonban ennek árnyoldala, hogy a megyében 2020 augusztusáig több, mint 30 személyi sérüléssel járó kerékpáros közúti közlekedési baleset történt.

A főbb baleseti okok továbbra is a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbség, illetve az irányváltoztatás szabályainak megszegése. A főbb szabálytalanságok közé tartozik, hogy a kerékpárosok jelentős része kerékpárútként használja a gyalogjárdát, amely cselekményükkel veszélyeztetik a gyalogosokat. Jellemző még, hogy nem szállnak le a bicikliről a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladáskor és a gyalogosok között szlalomozva, őket veszélyeztetve kerékpároznak át a gyalogátkelőhelyen.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a kerékpáros közlekedés biztonságát ellenőrző akciójában a fenti szabályok megsértése miatt az egyenruhások 8 biciklissel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 14 embert figyelmeztettek, és további 3 esetben éltek szabálysértési feljelentéssel a napokban.

Kerékpáros akció

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó a...

Címkék: bicikli, ellenőrzés, rendőrség, kaposvár, kék hírek