Kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt többszörösen büntetett előéletű férfit, aki az újabb büntetőügyében fűnyírót és baromfit lopott.

A hosszú bűnlajstrommal rendelkező férfi 2018 novemberében szabadult 9 év 11 hónap fegyházbüntetéséből, amelyet egyebek mellett vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt róttak ki rá.

Az 59 éves vádlott 2020 júniusában az otthonához közeli faluba ment és ott az egyik körbekerített ház nyitott melléképületéből lovasított meg egy 80 ezer forint értékű fűnyírót, amit később a nyomozó hatóság lefoglalt.

A vádlott 2020 júliusában is követett el bűncselekményt szintén a szomszéd faluban, ez alkalommal két, összesen tízezer forint értékű libát vitt el egy melléképületből.

A Kaposvári Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki az ügyben, azonban a törvényi minimumot megközelítő 6 hónap a bűnözői életvitelt folytató vádlottal szemben eltúlzottan enyhe, ezért az ügyészség súlyosítás végett jelentett be fellebbezést az ítélet ellen.

Címkék: liba, visszaeső, baromfi, börtön, tolvaj, lop, kék hírek