Pénteken, Barcson, az Erkel Ferenc utcában egy hipermarket parkolójában egy tizenöt méter magas reklámoszlop szerkezetét bontotta meg a szél. A helyi hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével a tábla veszélyesen lógó részeit eltávolították.

Szombaton kigyulladt egy raklapokat szállító kamion rakománya az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a kőröshegyi völgyhídon. A segélyhívást követően a siófoki hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre. A pótkocsi oltását, majd a rakomány visszahűtését az egységek a megyei kataszrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezték. A lángokat végül négy vízsugárral, csaknem négy óra alatt sikerült teljesen eloltani. A kamionban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg az eset során.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Lesodródott az útról és az oldalára borult egy személyautó a 61-es főúton, Nagybajom térségében szombat délután. A böhönyei önkormányzati tűzoltók a kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Somogydöröcskén egy fa ötméteres ága szakadt le szombat délután. A tabi önkormányzati tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a faágat és megtisztították az utat.

null

Vasárnap este vadat gázolt egy személyautó a 61-es főút Iharosberény és Pogányszentpéter közötti szakaszán. A balesethez a csurgói önkormányzati és az iharosberényi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Címkék: katasztrófavédelem, hétvége, somogy megye, kék hírek