Frissítés, vasárnap 17:30:

A 68-as számú főútvonal nagyatádi  szakaszán a megáradt Rinya-patak miatt a hidat a gépjárműforgalom elől lezárták, azon csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhettek. A hídon 2020. július 26-án 17 óra 30 perctől a forgalom ismét zavartalanul halad.

Frissítés, vasárnap 12:04:

A rendőrség 2020. július 26-án a 68-as számú főútvonal nagyatádi elkerülő szakaszán a megáradt Rinya-patak miatt a hidat a gépjárműforgalom elől  lezárta, azon csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek.

Gépjárművekkel kerülni a 6807-es számú úton Babócsa felé, vagy a 61-es számú főúton Csokonyavisonta felé lehet.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Frissítés, vasárnap 01:30:

A korábbi lezárások nagyrészét feloldotta a rendőrség és a közútkezelő, így például újra járható a Nagybajom és Böhönye közötti útszakasz.

Azonban több helyen is beszakadt az úttest, mert kimosta a víz a talajt a burkolat alól. Emiatt a 68-as számú főútvonal 38-as kilométerszelvényében a nagyatádi elkerülő úton útburkolat beszakadás miatt a rendőség az útszakaszt teljes szélességében lezárta.

Ugyancsak teljes útlezárás van érvényben továbbá a 68-as számú főút Böhönye és Segesd közötti szakaszán, ahol a nagy mennyiségű csapadék miatt egy híd leszakadt.

A vasúti közlekedést is megnehezíti a szombati vihar. A Mávinfrom közlése szerint szombat késő délután Beleg és Ötvöskónyi között a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat, melynek helyreállítása, megerősítése hosszabb időt vehet igénybe, a károk felmérése csak az ár levonulása után kezdődhet meg.

A Dombóvár-Gyékényes vonalon Beleg és Somogyszob között kell pótlóbuszokra átszállni. Szombat este a 6622-es utat is lezárták vízátfolyások miatt, így a pótlóbuszok csak jelentős kerülővel, a Somogyszob-Segesd-Ötvöskónyi- Segesd-Beleg útvonalon tudnak közlekedni, a menetidő a közúti lezárás miatt legalább másfél órával megnő ezen a szakaszon.

Korábban írtuk:

A 68-as és a 61-es számú főút egyes szakaszain terljes útlezárás van érvényben a helyves esőzések következtében kialakult vízátfolyások miatt - tájékoztatott a Police.hu.

Az esőzés miatt kialakult vízátfolyás miatt szombat délelőtt a rendőrség teljes szélességében lezárta a 68-as számú főút egy szakaszát a 60-as kilométerszelvénytől a Tapsonyi elágazóig, valamint az 51-es kilométerszelvénytől Segesdig.

A forgalom a 61-es számú főút 157-es kilométerszelvényében Terebezd puszta térségében jelenleg félpályán halad, valamint a Nagybajom és Böhönye közötti útszakaszt a rendőrség teljes hosszában lezárta. A rendőrség tájékoztatása szerint Böhönye jelenleg egyik közúti útvonalon se közelíthető meg.

A forgalmat az egyeruhások a körenyző utakra terelik.

Címkék: főút, lezárás, eső, kék hírek, Somogy