A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a két kaposvári fiatalt, akik a járványügyi korlátozások idején értékes kerékpárokat loptak el Kaposvár közterületeiről. 

A két vádlott jól értett a kerékpárokhoz, ezért elhatározták, hogy jó minőségű, értékes kerékpárokat fognak ellopni, melyekről leszerelik a számukra értékes alkatrészéket, majd azokkal feljavítják saját kétkerekűiket.

A vádlottak először a Somogy Áruháztól loptak el egy ott leláncolt kerékpárt, majd az idősebbik férfi a Fő utcáról kötött el egy használtan is majd 200.000,-Ft-ot érő biciklit. Ezután a két fiatal a Teleki utcában lopott, ahol – mivel nem tudták a láncot elvágni – a kerékpár vázáról lebontották a számukra értékes alkatrészeket, amivel 120.000,-Ft kárt okoztak.

Az utolsó lopást a fiatalabb vádlott követte el, aki az Európa parkból lovasított meg egy 90.000,-Ft értékű kerékpárt, melyből egy hátsó váltóművet és egy ülést átadott idősebb társának, akinek emiatt orgazdaságért is felelnie kellett.

A kaposvári rendőrök azonban idővel a vádlottak nyomára bukkantak, így két kerékpár és számos alkatrész is megkerült.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020. július 23-án megtartott tárgyaláson a vádlottakat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és a fiatalabb vádlottat 6 hónap, míg idősebb társát 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet – a polgári jogi igényt elbíráló rendelkezésen kívül - jogerőre emelkedett.

Címkék: alkatrész, kerékpár, lopás, kék hírek