A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat három - két 17 éves és egy 16 éves - fiatalkorúval szemben, akik előre egyeztetett verekedéssel akarták lerendezni vitájukat.

A vádlottak 2019 novemberében együtt indultak iskolába Marcaliba, amikor a buszmegállóban várakozva a két idősebb vádlott között szóváltás alakult ki. Ekkor még nem léptek fel egymással tettlegesen, de megállapodtak abban, hogy tanítás után találkozni fognak és megverekszenek egymással.

A vádlottak a délutáni órákban a megbeszélteknek megfelelően a marcali távolsági buszpályaudvarról - több társukkal együtt - átvonultak egy sportpályára, ahol egymásnak estek.

A két vádlott percekig ütötte-rúgta egymást, hol az egyik, hol a másik kerekedett felül, végül egyikük a társa nyakát a könyökhajlatba fogva elkezdte fojtogatni. A verekedés annyira eldurvult, hogy a társaik igyekeztek szétválasztani őket, de ez csak rövid időre sikerült, mivel újra egymásra támadtak, melynek során az egyik vádlott a nyakánál fogva próbálta földre szorítani a másikat, miközben a társa egy harapással igyekezett sérülést okozni.

Ekkor egyikük oldalán a 16 éves vádlott is bekapcsolódott a verekedésbe, aki fejbe rúgta az ekkor földre vitellel próbálkozó 17 éves vádlottat, akit az ilyen módon erőfölénybe került társa még kétszer ököllel megütötte, mielőtt az őket néző fiatalok véget vetettek volna az összecsapásnak.

Az egymással összeverekedő fiatalok végül könnyű sérülésekkel megúszták az esetet.

Az ügyészség mindhárom, ezidáig büntetlen, és beismerő vallomást tett fiatallal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Címkék: fiatal, Marcali, verekedés, kék hírek