A Kaposvári Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal az 50 éves férfival szemben, aki több alkalommal kiskorú gyermeke előtt bántalmazta élettársát.

A vádlott 2003 óta élt élettársi kapcsolatban a sértettel, akitől 2004-ben kislánya született. A vádlott és a sértett kapcsolata a nő italozó életmódja miatt megromlott, és a férfi egyre kevésbé tudta elviselni az asszony lerészegedéseit, ezért 2018 év végétől többször előfordult, hogy megpofozta.

2020. év elején a vádlott egyre kirívóbb módon bántalmazta az asszonyt, előfordult, hogy néhány másodpercig a fejére állt, de volt, hogy egy kést tartott a nyakához, illetve egy üres borosüveggel is megütötte többször. A vádlott egyik alkalommal annyira indulatba jött a sértett ittas állapotán, hogy miután ő maga kis erővel oldalba rúgta az asszonyt, ráparancsolt a kiskorú sértettre, hogy ő is tegyen így.

Az ügyészség - az asszony korábbi bántalmazása miatt kiszabott börtönbüntetésre tekintettel visszaesőnek minősülő - férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és a szülői felügyeleti jogának megszüntetése iránt tett indítványt.

Címkék: erőszak, vádemelés, ügyészség, kék hírek