A Nagyatádi Járási Ügyészség embercsempészés előkészületének bűntette miatt őrizetbe vétele alatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 33 éves vietnámi férfit, aki két honfitárásnak akart segítséget nyújtani a magyar államhatár tiltott átlépéséhez.

A Németországban élő vádlott hétfőn érkezett Magyarországra azzal a céllal, hogy a két Horvátországból, a fizikai határzár tiltott átlépésével érkező vietnámi férfit Somogyudvarhelyen, egy előre egyeztetett helyen felvegye és Németországba szállítsa.

A csempészett személyekre az autójában várakozó férfit azonban másnap a hajnali órákban a rendőrök elfogták és őrizetbe vették, majd a Nagyatádi Járási Ügyészség ennek időtartama alatt bíróság elé állította.

A Nagyatádi Járásbíróság a vádlottat csütörtökön megtartott tárgyaláson – az ügyészség indítványával egyezően - embercsempészés előkészületének bűntette miatt 1 év 4 hónap börtön fokozatú – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, valamint 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

Címkék: vietnám, embercsempész, ítélet, kék hírek