A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a 34 éves férfival szemben, aki egy szóváltás után ittas állapotban autójával fellökte élettársát, majd még el is hajtott a helyszínről.

A vádlott 2020 márciusában élettársával italozott egy szórakozóhelyen, amikor szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott ekkor indulatosan távozott a vendéglátó egységből, majd autóval el akart hajtani, azonban a sértett a parkolóban elállta az útját, azért, hogy megakadályozza az ittas vezetést.

Az ittas vádlott azért, hogy élettársa elmenjen a gépkocsi elől, rövid elindulásokkal és fékezésekkel hintáztatni kezdte az autóját, de az egyik ilyen alkalomnál fellökte a nőt, aki murvás útfelületre esett. A férfi ezután anélkül, hogy meggyőződött volna párja állapotáról, elhajtott a helyszínről.

Alig pár száz méterrel később azonban egy rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá vonta a vádlottat, melynek során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda az ittasságát is feltárta. A sértett az eleséstől 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A Kaposvári Járásbíróság - az ügyészség indítványával egyetértve - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban 1 év 6 hónap börtön fokozatú - 2 évi próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre, és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat.

Címkék: fellök, veszélyeztet, élettárs, vita, szórakozóhely, ittas, kék hírek, autó