A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 66 éves nőből és két férfiból álló pécsi társaság ellen, akik drogériák kifosztására specializálódtak - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A három vádlott 2018. decemberében előbb egy nagyatádi, majd egy nagykanizsai drogériából ugyanazzal a módszerrel lopott parfümöket, illetve értékesebb kozmetikai cikkeket. A módszer lényege az volt, hogy az egyik férfi az eltulajdonítani kívánt árukat az áruházon belül máshova helyezte, majd az idős asszony a termékeket a ruházatába rejtette, mialatt harmadik társuk takarta őket a biztonsági kamerák, illetve az eladók elől.

A három vádlott ilyen módszerrel előbb parfümöket és szempillaspirálokat lopott el 54.000,-Ft értékben, majd 9 darab parfümöt 110.000,-Ft értékben.

A nyomozást hátráltatta, hogy az egyik büntetett előéletű férfi sokáig ismeretlen helyen tartózkodott, majd Ausztriában került börtönbe, ahol jelenleg is szabadságvesztés büntetését tölti. Társainak szintén van bűnözői múltja, mivel a büntetett előéletű idős asszony kifosztás miatt egy másik ügyben jelenleg is letartóztatásban van, illetve a vád tárgyát képező bűncselekményt is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, míg a harmadik férfi a korábbi elítélései miatt többszörös visszaesőnek minősül.  

Az ügyészség az idős asszonnyal és Ausztriában fogva tartott társával szemben fogház fokozatú, míg többszörös visszaeső társukkal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: bűnbanda, drogéria, börtön, lopás, kék hírek