A siófoki körzeti megbízottak 2020. június 28-ára virradó hajnalban ellenőriztek egy járművezetőt, akiről megállapították, hogy a Kecskeméti Törvényszék a körözését rendelte el. A rendőrök a 27 éves kiskunhalasi K. Rolandot elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Szintén a körzeti megbízottak igazoltatták 2020. június 28-án 9 óra 44 perckor Siófokon L. Bence 20 éves budapesti lakost, aki egy személyautóval közlekedett. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezett jogosítvánnyal, mivel a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI-VII. Kerületi Rendőrkapitánysága eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a férfit előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A rendőrök 2020. június 28-án 11 óra 40 perckor szintén Siófok belterületén ellenőrizték egy személygépkocsi vezetőjét. Az igazoltatás során róla is kiderült, hogy korábban eltiltották a gépjárművezetéstől, ezért a 44 éves H. Pétert ugyanúgy járt, mint a fentebb említett L. Bence.

Az autópálya-rendőrök ugyanezen a napon állítottak meg az M7-es autópálya Siófok-Sóstói csomópontján egy személygépkocsit, akinek 15 éves vezetője szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a Debreceni Járásbíróság és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság is engedély nélküli vezetés miatt a járművezetéstől eltiltotta. A budapesti sofőrt szintén őrizetbe vették.

Címkék: eltilt, szabálysértés, őrizet, köröz, jogosítvány, sofőr, kék hírek