Összesen 27 alkalommal kérték a tűzoltók segítségét Somogy megyében a hétvégén. Hat tűzesetnél és tizenkét műszaki mentésnél volt szükség az egységek beavatkozására, kilenc alkalommal téves jelzés érkezett a megyei műveletirányító központba.

Péntek reggel villámcsapás ért egy pusztakovácsi házat. Balatonszabadiban egy lakóház kéményébe, Somogyváron pedig egy családi ház udvarán álló fenyőbe csapott a villám. Péntek reggel összeütközött egy húsárut szállító nyerges vontató és egy személygépkocsi az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Kőröshegy közelében. A kamion üzemanyagtartálya megsérült a balesetben, a hajtóanyag pedig az úttestre szivárgott. A műszaki mentést végző siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a nyerges vontatót és megszüntették a szivárgást. Kidőlt telefonoszlop akadályozta a közlekedést Barcs külterületén péntek reggel, a város hivatásos tűzoltói megszüntették a forgalmi akadályt.


Fotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTPFotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTP
Fotó: Marcali HTP, Barcsi HTP, Siófoki HTP, Nagyatádi HTP, Balatonboglári ÖTP, Tab ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Pénteken a kora esti órákban tűz ütött ki egy nyaralóban, Balatonlellén, a Kanizsa utcában. Berendezési tárgyak égtek az egyik szobában. A tűzesethez a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek elfojtották a lángokat és hőkamerával átvizsgálják a tűz helyszínét.

Kaposváron a Kossuth Lajos utcában egy fa ága lehasadt és fennakadt a mellette álló fa koronáján. Szombat este a megyeszékhely hivatásos tűzoltói magasból mentő és motorfűrész segítségével eltávolították a körülbelül tíz méteres magasságban lógó faágat. Vasárnap pedig a Honvéd utcában távolítottak el a tűzoltók egy játszótér területén megrepedt faágat. Szombat este szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M7-es autópálya 142-es kilométerszelvényénél, Balatonboglár térségében, a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A baleset következtében a jármű elfoglalta a külső sávot és a leállósávot is. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót és megszüntették a forgalmi akadályt.

Két személyautó ütközött Nagyatádon az Alkotmány utcában vasárnap este. A járművekben összesen hárman utaztak, valamennyien ki tudtak szállni az autókból. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt és felitatták az útra folyt hűtőfolyadékot.

A nagyatádi balesetet követően néhány perc múlva Balatonlellére, a Rákóczi utcába riasztották a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat, ahol egy személygépkocsi egy rakomány nélküli kisteherautóval ütközött. Az autóban négyen utaztak, a teherautóban csak a sofőr tartózkodott a baleset idején, valamennyien ki tudtak szállni a járművekből. A tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően biztonságos helyre tolták a balesetet szenvedett gépkocsikat.

Az éjszaka folyamán pedig a Tab és Kapoly közötti úton ütközött frontálisan két személyautó. A tabi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentésben.

Címkék: tűzoltóság, hétvége, somogy megye, kék hírek