A bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy 63 éves férfi ellen. Az illető egy Fonyód közelébőn lévő faluban megütötte az idős élettársát, majd mit sem törődve a megelőző távoltartással visszament a nő otthonába, ahol veréssel fenyegetőzve jutott pénzhez.

Az alkoholfüggő vádlott 17 éve létesített élettársi kapcsolatot a 84 éves német állampolgárságú sértettel, amely 2019-ben megszakadt a vádlott fokozódó italozása és agresszív viselkedése miatt. A veszekedések rendszeresek voltak köztük, ennek ellenére a vádlott nem költözött el az idős asszony otthonából, hanem segített a ház körül, ezért a jövedelemmel nem rendelkező vádlott megélhetését is a nő biztosította nyugellátásából.

2020 januárjában az ittas férfi felindultan az éppen tévét néző sértetten kereste borát. Az idős hölgy azonban hiába válaszolt, a vádlott egy alkalommal ököllel homlokon ütötte, amely ütéstől az asszony elvesztette egyensúlyát és bal csuklójára esett, ami eltörött.

A sértett bántalmazása miatt a vádlottal szemben megelőző távoltartást rendelt el a bíróság, de a vádlott ezt megszegve pár nap múlva felkereste a nőt azért, hogy tőle szeszes italra pénzt szerezzen. Az idős asszonyt ez alkalommal az ittas férfi veréssel fenyegette, amely hatására a sértett átadta a nála lévő 18.000,-Ft-ot a vádlottnak.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség – amennyiben előkészítő ülésen annak elkövetését elismeri – 8 évi fegyházbüntetést és 8 évi közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: támadás, élettárs, fonyód, kék hírek