A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 27 éves férfival és egy 20 éves nővel szemben.

A két vádlott élettársként lakott együtt Siófokon, ahol először csak kisebb tárgyi súlyú vagyon elleni bűncselekményt követtek el, amikor egy áruházból fizetés nélkül próbáltak több mint 50 ezer forint értékű áruval távozni, azonban a biztonságiak tetten érték őket.

Ezután, 2020 áprilisában alkalmi ismeretséget kötöttek a sértettel, akit a lakásukra csaltak, mivel tudták, hogy a sértettnél van készpénz, ugyanis a férfi a jelenlétükben adta zálogba a telefonját. A vádlottak lakására érve a sértettet először a nő ütötte meg, majd a férfi felszólította, hogy adjon nekik pénzt. A sértett ekkor félelmében a nála lévő készpénz egy részét átadta, majd megpróbált kifutni a lakásból, de a vádlottak elállták az útját, és a lakásban újra bántalmazták.

A sértett ezután ismételten megpróbált elmenekülni, de a vádlottak a lakás előtti folyosón utolérték, majd ismét megverték. A lakásba erőszakkal visszavitt sértett ekkor már az életét féltve valamennyi értékét - így a nála lévő készpénzt és három darab mobiltelefont - átadta a párosnak, akik végül elengedték a könnyű sérüléseket szenvedett férfit.

A vádlottakat azonban az eset után röviddel elfogták és őrizetbe vették a rendőrök, majd az ügyészség indítványára a bíróság a letartóztatásukat is elrendelte.

Az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, a bíróság a szabadságvesztés tartamát a különös visszaesőnek minősülő férfival szemben 7 év 6 hónapban, míg a nővel szemben 5 évben állapítsa meg.

Címkék: rabol, élettárs, Balaton, lop, kék hírek