A Kaposvári Járási Ügyészség eredményes fellebbezése alapján rendelte el a Kaposvári Törvényszék annak a 28 éves kaposvári férfinak letartóztatását, aki ellen 2019 novemberében minősített személyi szabadság megsértésének bűntette és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádlott még tavaly májusában közölte párjával, hogy ő az ördög, akit addig fog ütni, amíg meg nem hal. A férfi a nő kezeit összekötötte, cigaretta csikket nyomott el a combján, majd az összevert, ruhátlan sértettet a kihúzta az épület elé, ahol többször megrúgta majd sorsára hagyta.

A sértett ezt követően napokig bujkált hiányos öltözetben a környező erdőkben, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és értesítette a rendőrséget.

A 2019 novemberében történt vádemelést követően a Kaposvári Járásbíróságra került bűnügyben a bíróság a vádlott letartóztatását 2020. március 26. napján tárgyaláson kívül - ügyészi indítvány beszerzése nélkül - meghozott végzésével megszüntette, ezzel egyidejűleg vele szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el.

A végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott letartóztatásának elrendelése érdekében.

A Kaposvári Törvényszék a 2020. június 8-ai tanácsülésén meghozott végzésében egyetértett az ügyészség álláspontjával, mely szerint a vád tárgyát képező bűncselekmények jellege, a vádlott és a sértett kapcsolata, illetőleg a vádlott bűntett előélete miatt a bizonyítás megnehezítésének, illetőleg a bűnismétlés megakadályozása érdekében a vádlott letartóztatásának elrendelése szükséges, melyet az is alátámaszt, hogy a vádlott szabadlábra kerülése után kapcsolatba próbált lépni a sértettel.

A Kaposvári Törvényszék a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig rendelte el.

Címkék: remete, letartóztatás, rendőrség, kék hírek