Közlekedési baleseteket követő műszaki mentések mellett, faeltávolításoknál és tüzeseteknél is szükség volt az elmúlt napokban az egységek munkájára. Ez időszak alatt két téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken tetejére borult egy autó a Kaposvár és Juta közötti útszakaszon. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik kerekeire állították és áramtalanították a járművet, valamint felitatták az útra folyt üzemanyagot.

Összeütközött két személyautó és egy tehergépkocsi a 65-ös főút Som és Iregszemcse közötti szakaszán péntek este. A baleset következtében az egyik autó az árokba borult. A tabi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentésben.

Megdőlt a gyalogút felé két tizenöt méter magas akácfa Nagyatádon a Rinya-patak partján, pénteken. A nagyatádi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel kivágták és feldarabolták a fákat, megszüntetve ezzel a veszélyeztetést.


Fotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTP
Fotó: Tab ÖTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP, Balatonboglár ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap Csokonyavisontán égett az összehordott zöldhulladék. A feltámadó szél belekapott a lángokba, ezért a tűz átterjedt a környezetére is. A barcsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Somogytúr térségében útra dőlt fa eltávolításához riasztották a balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltókat vasárnap este. Az egységek a mintegy 15 méteres fát láncfűrésszel eltávolították és megszüntették a forgalmi akadályt.

Csőtöréshez riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit vasárnap este. Kaposváron a Zárda utcában az egyik társasház alagsorából a körülbelül negyven centiméter magasan felgyülemlett vizet csaknem négy óra alatt tudták kiszivattyúzni a tűzoltók.

Címkék: tűzoltóság, katasztrófavédelem, hétvége, kék hírek