A Kaposvári Járásbíróság 30 napra letartóztatását rendelte el annak két gyanúsítottnak, akikkel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folytat nyomozást a Kaposvári Rendőrkapitányság.

Az elkövető késsel fenyegette meg az eladót az egyik kaposvári dohányboltban vasárnap és a bevétel átadására szólította fel, majd több mint százezer forinttal a zsebében elmenekült. A rendőrök a helyszínen végzett adatgyűjtés során, a térfigyelő- és biztonsági kamerák felvételeit felhasználva azonosították a feltételezett elkövetőt és a társát, akivel együtt szervezték meg a bűncselekményt.

Az egyenruhások a két helyi férfit két órán belül elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra. 

Az elsőrendű gyanúsítottat szemben korábban egy bűncselekmény miatt volt folyamatban eljárás, a másodrendű gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.

A bíróság határozatának indokolása szerint megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsítottak a büntetőeljárás alól kivonnák magukat, valamint attól is, hogy az eljárás résztvevőit befolyásolnák, megfélemlítenék, továbbá újabb bűncselekményeket követnének el. A döntés nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Címkék: dohánybolt, rablás, kék hírek, kaposvár