A Kaposvári Járási Ügyészség sorozatosan elkövetett lopások miatt őrizetbe vétele alatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 60 éves büntetett előéletű Kaposvár környékén élő férfit, aki több pincét is feltört a zselickislaki szőlőhegyen.

A vádlott - akit legutóbb szintén pincefeltörések miatt 2019 októberében ítélt elzárásra a bíróság - 2019 novemberében a zselickislaki szőlőhegyen felment az egyik pince nyitott állapotban hagyott padlására, majd a mennyezeti deszkákat elfűrészelve az épületből több liternyi bort lopott el. A vádlott ezt hónapokon keresztül többször megismételte, így a pincetulajdonos sértettől összesen 150 liter rosé bort tulajdonított el 75 ezer forint értékben.

A férfi 2020 májusában egy másik pincét is feltört, ahonnan több alkalommal bort, pálinkát és különböző élelmiszereket vett magához, azonban a Kaposvári Rendőrkapitányság rendőrei a vádlottat végül elfogták és később őrizetbe is vették.

A férfi bíróság elé állítására 2020. május 22. napján került sor a Kaposvári Járásbíróságon úgy, hogy a tárgyaláson az ügyész és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogdáján fogva tartott vádlott egyaránt telekommunikációs eszköz útján vett részt. 

A személyes kontaktus nélkül megtartott tárgyaláson a bíróság - az ügyészi indítványnak helyt adva - a vádlottal szemben 10 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ügyészség a büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést.

Címkék: pimce, büntetett előélet, feltör, online, tárgyalás, lop, tolvaj, kék hírek