Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 31 éves holland állampolgárral szemben, aki egy balatoni zenei fesztiválon árult különféle kábítószereket.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi 2019 augusztusában egy fesztiválon vett részt, azonban nem csak szórakozni ment, hanem kábítószer-hatóanyagú szereket értékesített, miközben fogyasztott is az áruból.

A vádlottal szemben a fesztivál vége előtt pár nappal a hajnali órákban intézkedtek a rendőrök, melynek során tőle ömlesztett és kiporciózott porokat, tablettákat, bélyegeket - amelyek kábítószert, így kannabiszt, amfetamint, ketamint, LSD-t és MDMA-t tartalmaztak -, valamint az értékesítéshez szükséges eszközöket - mérleg, üres simítózáras tasakok - foglaltak le. Ezeken kívül a kábítószer eladásából származó több, mint másfél millió forintnak megfelelő készpénzt (forintot és eurót) foglaltak le. 

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő kereskedőre fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint kiutasítást indítványozott.

Címkék: holland, vád, drog, kábítószer, fesztivál, Balaton, kék hírek