A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés büntette miatt nyújtott be vádiratot egy 5 fős kaposvári családdal szemben, akik Kaposváron egy belvárosi parkolóban az élet kioltására alkalmas ütlegekkel támadtak két biztonsági őrre és egy, a segítségükre siető járókelőre.

2020 januárjának elején a vádlottak 5-en, 2 szülő és három gyerekük - közülük az egyik még fiatalkorú - személygépkocsival érkeztek a kaposvári üzletközponthoz, ahol az autót egy sorompóval védett parkoló elé állították, ezzel akadályozva a lezárt részre való ki- és bejutást.

A bevásárló központban biztonsági őrként szolgálatot teljesítő egyik sértett felszólította az apát, hogy álljon el az útból, amely kapcsán szóváltás alakult ki közöttük. Az idősebb fiú a biztonsági őr rendre utasítása miatt indulatos lett és egy golfütőt vett elő a gépkocsijukból, amellyel az őket elküldeni igyekvő két őrre támadt. Ezt látva a sértettek segítségére sietett egy járókelő, azonban ekkor a többi családtag is bekapcsolódott a bántalmazásba. Golfütőkkel és botokkal támadtak a sértettekre, őket testszerte többször megütötték.

A vádlottak cselekményüket akkor hagyták abba, amikor a járókelők jelezték, hogy értesítették a rendőrséget, ekkor a gépkocsiba pattantak és a helyszínről gyorsan eltávoztak. Az 5 vádlott közül hárman letartóztatásban vannak, 1 közülük bűnügyi felügyelet alatt áll, 1 pedig szabadlábon van.

Az ügyészség a büntetett előéletű és letartóztatásban lévő szülőkre és az idősebb fiúra - aki különös visszaeső - végrehajtandó szabadságvesztésre, a bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelésre tett indítványt, míg a lánytestvérrel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: golfütő, pláza, biztonsági őr, verekedés, kék hírek