A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 33 éves pécsi férfival szemben, aki a Balaton-parton és Szombathelyen követett el több vagyon elleni bűncselekményt.

A büntetett előéletű, rendezetlen életvitelű vádlott 2019 júliusában Siófokon felfigyelt az utcán alvó ittas sértettre, akinek zsebéből kivette a pénztárcáját, melyből készpénzt és a sértett bankkártyáját lopta ki. A bankkártyával később megkísérelt egy kisebb összegű vásárlást is kifizetni, azonban nem járt sikerrel, mivel a kártyán nem volt fedezet.

A férfi az eset másnapján belopózott egy kempingbe is, ahol előbb egy sátorból, majd egy nyaralóházból élelmiszert vett magához, azonban a nyaralók mindkét esetben észrevették, így a kár megtérült. A vádlott ezután Szombathelyen tűnt fel, ahol több alkalommal lopott az egyik kiskereskedelmi lánc boltjaiból, azonban a biztonsági őrök minden esetben tetten érték.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben - aki a bűncselekményeket részben egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el - börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint felfüggesztett büntetésének végrehajtásának elrendelésére tett indítványt.

Címkék: kifoszt, kemping, visszaeső, bankkártya, lop, tolvaj, kék hírek